2009/10/29

Skådartur på cykel - Birding by bike

Idag cyklade jag ut för att leta reda på ett ställe där det brukar komma örnar. Och jag hittade det. Jag tror jag såg 6-7 st och både havsörn och kungsörn. Dessutom såg jag korpar. (Jag tyckte ju att kajorna var lite väl stora. ) Nu blev det 3 till för fågelbloggen

På väg tillbaka hamnade jag mitt i ett jaktlag. En massa karlar stod och sköt gräsänder för glatta livet. De sade att det var ingen fara att passera för de sköt bara uppåt. Men nog kändes det rätt otrevligt. Och att se änderna trilla ner i ett moln av fjäder var inte heller så kul.
Någon i jaktlaget pratade engelska. Tar de hit folk för att jaga änder?
Jag såg bla Kungsörn, Havsörn, Sångsvan, Knipa, Gräsand, Korp, Grönfink och gulsparv.

Today I took the bike to go and find a place where there were supposed to be some eagles. And I found it. I saw two kinds of eagles and then I spotted Ravens. (I thought the jackdaw was a bit big :) )
On my way back I ended up in the middle of a duck-hunt. A lot of people shooting mallards. That was not fun. To se the birds falling out of the sky in a cloud of feathers. A man said it was no danger to pass as they only shoot upwards, but it was somewhat scary anyway. Some of the persons spoke english. Do they bring people here to hunt ducks?
I spotted among others: Golden eagle, Sea eagle, Whooper Swan , Common Goldeneye, Mallard, Craven, European Greenfinch and Yellowhammer.
Now I have 3 more to ad to the blog :)
click to enlarge


NF Photo 091028

3 comments:

 1. Men hallå...vilken fantastisk fågelskådardag!!
  Så fint collage det blev av dina fåglar! Även jag fick min beskärda del på vägen hem från jobbet, Havsörnen, måsar och sjöfåglar i mängder, ett fint ögonblick !!
  Ha det gott! /Bea

  ReplyDelete
 2. Vilken dag du måste ha haft:)
  vilken lycka att få se dessa fåglar och till och med få kort på dom :)
  jag klickade på bilden men då den kom fram var den väldig liten..mindre än den som var på sidan..vet inte om det är min webbläsare som det är fel på+ :)

  ReplyDelete
 3. Vad roligt Bea.

  Mimmi, det är en sådan lite bild som PhotScape gör, men bilderna ska upp i egna inlägg sedan. :)

  ReplyDelete

Thanks for visiting Naturefootsteps Birds of Europe