2010/06/06

Svart rödstjärt - Phoenicurus ochruros - Black redstart

click to enlarge
Svart rödstjärt, hane - Phoenicurus ochruros - Black Redstart, male
NF Photo 100506 in Camargue

After a lot of trying I finally got one photo,  from behind. :(Labels: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 comments:

 1. Trevligt med nya erövringar i fågel- och fotovärlden.
  Ha en bra dag! /Bea

  ReplyDelete
 2. Jag skulle vara glad om jag bara fick se en sådan fågel om så bara ögonen nångång. :-) Åker du förresten världen över i jakten på fågelfoton!?

  Jag hade Elements på prov i 30 dagar för 1-2 år sen, och på den tiden hann jag inte lära mej mycket... Men det har ju helt klart en del häftiga möjligheter som lockar, fast i det stora hela klarar jag mej alldeles utmärkt med betydligt enklare bildbehandlingsprogram. :-)

  Trevlig kväll!!!

  ReplyDelete
 3. Nja, det här var första fågelresan. Jag hittade den på AviFauna och Camargue var ju en tonårsdröm. Hästarna, fåglar och natur blev ju oemotsåndligt. Jag gillar att resa, men inte till storstäder. :)

  ReplyDelete
 4. Svart rödstjärt är inte så vanlig i Sverige. I år såg jag två stycken tillsammans uppe vid Ölands norra udde, så det var lite speciellt.
  Kram
  Kerstin

  ReplyDelete
 5. Låter som en toppenresa! :-) Skönt nog så finns det ju massor av alternativ till "3 veckor i Thailand" - fast fågelskådarresa hade jag inte hört talas om innan. Vad hade du med dej för kamerautrusting? Jag tycker det jag använder till mina fågelfoton (som jag tar här hemma kring huset bara) är i tyngsta laget, men i jämförelse med vad proffsen använder är det nog att anse som "lättvikts"... <:-) Har tänkt mej att göra lite småresor i närområdet (läs Skåne) med buss/tåg i sommar, och funderar på hur jag ska orka bära med mej fotoutrustningen då... Antagligen slutar det väl med att jag nöjer mej med att ta med 450D:n och 18-200-objektivet, som inte väger så mycket och som framförallt ryms i en liten fotoväska.

  ReplyDelete
 6. Du skulle nog inte vilja dra omkring med mina grejor. Jag har nig minst 5 kg som jag släpar runt på. Jag har det mesta i en väska runt midjan då jag har problem med ryggen. Ett 200 mm objektiv kommer du rätt långt med, men ett 300 vore bättre. Mitt längsta är 500mm och det behövs för trädtoppar.

  För Skåne skulle jag rekommendera en tur till Falsterbo. Deras hemsida: http://skof.se/fbo/

  ReplyDelete

Thanks for visiting Naturefootsteps Birds of Europe